Eindejaarsreis maandag

18 juni, 2018 - 22:48 -- Meester Tim

Dé week van het jaar is gestart. Met een lichte vorm van stress en onder een redelijk bewolkte hemel vertrokken de zesdeklassers maandag richting school. Rond 9u vertrokken ze met de fiets richting Westmalle. Die eerste fietsuitdaging is overigens goed verlopen. De kleine regenbui ter hoogte van Brecht kon ons niet deren hoor! Daar aangekomen (rond 11u45) genoten we van eerste warme maaltijd met een lekkere soep, wortelpuree met vlees en een fruitje als dessert.

Nadat eerst enkele proeven tot een goed einde moesten gebracht worden, onder de noemer “Homo Collegialis”, werden de kinderen opgesloten in een Escape Room. Het Wereldkampioenschap is nog maar net begonnen of er is al sprake van de gokmaffia. In een escaperoom vonden ze alle informatie om antwoorden te geven op 4 vragen. Het speurteam van Rosalie, Heleen, Merel, Nichelle, Dafne en Louise kroonde zich tot winnaar van dit spel! Zij kenden als eerste hun kamer voor de rest van de week. Niet veel later kon iedereen met pak en zak naar de slaapkamers om zich daar te gaan installeren. Niets dan blije gezichten want ‘onze kamer is echt top’. Dit moest snel gebeuren, want om 17u00 stond België te wachten op groot scherm. Tijdens de rust een broodmaaltijd om daarna de Belgen te zien winnen. Sommigen waren al afgehaakt en speelden gezelschapsspelletjes. Na de wedstrijd van de Rode Duivels schreven we reeds kaartjes richting het thuisfront.

’s Avonds stond er een bosspel op het programma want in de Westmalse bossen wordt momenteel een ultrageheime zender opgericht… Productiehuizen, adverteerderskantoren en een zwarte markt… het hoorde er allemaal bij. Nog even chillen, douchen, spelen of zingen en rond 22u00 was het tijd om richting de slaapkamers te trekken voor de eerste nacht in ons ‘Weihuis’. Slaapwel!