Op pensioen: zeer blije terugblik

15 juli, 2015 - 16:25 -- Meester Joost

Beste mama's en papa's,

Op 1 september 1978 kwam ik op de lagere school van het college terecht, als piepjonge onderwijzer in de vijfde klas, samenwerkend met de tweede leerkracht van de school, meester Ludo Keuppens , die het zesde leerjaar voor zijn rekening nam. Ik was dadelijk helemaal verknocht aan deze lagere school in haar fantastische omgeving en ben er dan ook nooit meer weggegaan.

Eerder was ik al enkele jaren werkzaam als scheikundig laborant op de toenmalige Metallurgie   Hoboken - Overpelt, het huidige Umicor. Ook daar was ik een gelukkige werknemer.

En toch besloot ik ooit om terug te gaan studeren voor onderwijzer en voila, we zijn ondertussen zovele jaren verder. Ik heb me die overstap nooit beklaagd, integendeel. Werken voor en met kinderen, en dan nog in zulke ongelooflijk mooie ruime rustige groenomgeving,  is een echte passie geworden. De leerlingen  gelukkig zien ronddartelen en hun leerproces mee mogen begeleiden, is een ongelooflijk deugddoende job , waar ik altijd zalig van genoten heb.

Onze lagere school groeide langzamerhand uit, van  een graadschool van 1 vijfde leerjaar en 1 zesde leerjaar, tot de huidige  volledige lagere school waarin alle leerjaren  aanwezig zijn. Ook de ruimte die we ter beschikking kregen is in al die jaren enorm geëvolueerd, van enkele klassen in het oude gebouw van het college, tot de huidige fantastische locatie in het nieuwe gebouw - destijds gekregen van pater Harry zaliger - met zijn fantastische  recreatieruimte voor de leerlingen, een ruimte waar andere scholen enkel maar van kunnen dromen.

Toen ik op 10 september 2007 verzocht werd het directeursambt te aanvaarden, konden we eindelijk een volledig nieuwe weg inslaan, waar het échte geluk van al onze leerlingen helemaal centraal zou staan en met een enorme betrokkenheid erin verweven. Langzaam maar zeker bouwden we een fel vernieuwd model van schoolleven en onderwijs op  waar onze leerlingen alleen maar béter van  worden. De schoolvisie die we uiteindelijk in deze 8 jaren hebben ontwikkeld, is er dan ook eentje om erg fier op te zijn. Als men tussendoor hier en daar wel eens vertelt dat onze school een zorgschool zou zijn, dan is dat zéker en wel, énkel in de betekenis dat we voor ALLE LEERLINGEN ZORGEN, die in onze school les volgen . Elke leerling krijgt zijn eigen échte kans om zijn/haar eigen talenten en mogelijkheden te ontwikkelen, dat dan nog in een mooie, heerlijke sfeer van gelukkig zijn.... .

Op onderwijsvlak maken we dan ook het verschil. Op ruimtelijk vlak waarin onze leerlingen nog mogen ronddartelen, spelen, leren en ontwikkelen uiteraard ook!....

 

 


En nu breekt er plots een tijd aan waarin ik dan aan mijn pensioenperiode mag beginnen denken. 1 september 2015 zal voor mij de datum zijn, die in mijn leven wordt geschreven als de start van mijn laatste periode in mijn leven, namelijk mijn pensioentijd.. . . Met een hele grote glimlach en met een schitterend fantastisch goed gevoel, geef ik graag de fakkel door. Ik kijk even achterom naar een héle héle héle mooie tijd op onze lagere school van het college Essen.

Een lagere school om enorm fier op te zijn .

 

 

Tot slot wil ik alle ouders enorm bedanken voor de hele fijne contacten die ik met hen had en uiteraard ook om het grote vertrouwen dat jullie in onze lagere school steeds hebben gesteld. Die heerlijke steun  heeft ons altijd verder gedreven in het mooie doel dat we als opdracht in onze school met ons meedragen: het geluk van jullie kinderen op alle vlakken.

Ik ben er zéker van jullie onze school zullen blijven steunen en ondersteunen en vertel dan ook ons mooi verhaal verder in de wereld waarin jullie vertoeven.

 

Ook een enorme dankjewel naar ALLE MEDEWERKERS en ALLE MENSEN die op de één of andere manier  op onze school werkzaam zijn en werkzaam waren, elk op hun gebied . Zonder hen  en hun fijne mooie ferme inzet, was ons doel nooit bereikt. 

Dankjewel, dankjewel, dankjewel...  en graag tot we mekaar weer tegenkomen en ontmoeten.... . Het ga jullie goed!

 

Joost Vrints