Zeeklassen dag 2

11 juni, 2014 - 22:32 -- Juf Els

Woensdag 11 juni 2014

7.00 u Het is nog stil ten huize 'DEL HUZO'. (echt waar, niet gelogen!?!)
7.01 u Juf Els zingt elke kamer professioneel wakker.
Een lekker stevig ontbijtbuffet wacht op ons. We maken ook een picknick voor 's middags. Onder een blauwe hemel, stappen we riching Raversijde. Ondanks de vermoeiende dag gisteren, stappen alle kinderen zonder morren mee. Onderweg is er tijd voor een leuke babbel. 
Het vierde leerjaar bezoekt het vogelopvangcentrum. Ze brengen een bezoekje aan de dierenarts, kijken hoe de zieke of gewonde vogels gevoerd worden en aaien een egel.
Ondertussen bezoekt het vijfde leerjaar de atlantic wall. Ze leren meer over de eerste en tweede wereldoorlog.
Na de picknick trekt het vierde per tram naar Nieuwpoort. Daar gaan ze krabben vangen. 4A vangt maar liefst 51 krabben, 4B vangt dan weer een bijzonder exemplaar. Nadien werd er nog even op het strand gespeeld. De eerste strandvondsten zijn een feit. Terug in Del Huzo schrijven we een kaartje naar de thuisblijvers.
In Middelkerke schrijft het vijfde leerjaar kaartjes naar het thuisfront. De mama's en papa's kunnen starten met het kamperen naast de brievenbus!
Zij mogen daarna nog even vrij op de kamer. Tot slot spelen ze ook nog op het strand.

Etenstijd: FRIETJES! Smullen maar...
's Avonds kunnen de kinderen kiezen uit vijf keuzes;
Een strandwandeling ( waar een zeehond werd gespot!), kubbs, volksdans, knutselen of sporten.  Om de dag af te sluiten volgde een verkwikkende douche en een bedtijdverhaaltje.
Daarna was het snaveltjes dicht en oogjes toe!
Morgen alweer donderdag...