Groene School

MOS staat voor milieuzorg op school. Het MOS-logo is een erkenning die aangeeft dat onze school mee in een educatief proces stapt, met eigen accenten. Hierbij staat preventie voorop. Het MOS-logo bestaat uit drie luiken. Pas als de drie luiken volledig zijn is het logo volledig. We hebben nu al 2 luiken in orde gebracht. Ons eerste werkpunt was het educatief reservaat. Voor het tweede logo zijn we een stap verder gegaan en deden de groenouders hun intrede. Lees meer op www.mosvlaanderen.be

Batterijen

De vzw BEBAT is actief sedert 1.1.96 en heeft tot doel alle types gebruikte accu's en batterijen te verzamelen om ze opnieuw een nuttige toepassing te geven. Als school kan je meewerken aan de inzameling van gebruikte batterijen.

Breng dus al je batterijen en lege accu's mee naar de school, geef ze aan je juf of meester die ze vervolgens in de BEBAT-inzamelton legt. De BEBAT-inzameldienst komt deze ton ophalen wanneer ze vol is... en in ruil krijgen we daarvoor punten waarmee we sportieve of pedagogische geschenken kunnen bekomen.

We hebben op deze manier reeds veel didactisch materiaal kunnen verzamelen! Bedankt voor jullie medewerking!

Leve de fiets!

We stimuleren het fietsen naar school en organiseren af en toe een carpoolfietsploeg.

 

Neem ook een kijkje op de officiële website van Milieuzorg Op School of volg hen op Facebook.