2e leerjaar

In het 2e leerjaar is er tijd om te leren ... en te spelen ! 

We herhalen de dingen van het 1e leerjaar en leren dan verder rekenen tot 100. Je gaat zelfs de maaltafels en hoofdletters ontdekken!

Onze school wordt grondig verkend, we oefenen de kalender en maken kennis met een heleboel dieren. In de winter komt ons klasvogeltje de koolmees soms op bezoek! Iedereen van het tweede leerjaar krijgt een leesmakker uit het vijfde leerjaar, die ons zal helpen om nog beter te leren lezen en te begrijpen wat we lezen.

We doen leuke uitstappen en blijven zelfs een nachtje logeren in onze klas!

Wat ook belangrijk is... we leren samen spelen met onze klasgenootjes, daar maken we wekelijks tijd voor !

Leerkracht:
Juf Ann Van Looveren - Juf Jet Van Leeuwen
Leerkracht:
Juf Nadja Van Tichelen

2B viert feest!

24 juni, 2013 - 20:07 -- Juf Nadja

Bij 2B stond vandaag alles in het teken van 'trouwen'. Aangezien onze juf gaat trouwen in de vakantie, leerden we wat meer over trouwen. Daarna speelden we een koekiemonsterquiz, waarbij elk groepje koekjes verdiende om een koekjestaart te maken. In de namiddag maakten we dan verschillende hapjes klaar: worstenbroodjes, croque monsieurs, prikkertjes met druifjes, kaas,... We maakten ook een heerlijke cocktail en smulden daarna van onze hapjes en uiteraard ook nog van onze koekjestaart. Het was een lekkere en leuke dag!

Uitstap Diergaarde Blijdorp

13 juni, 2013 - 21:18 -- Juf Ann
Op 13 juni ging het 1e en 2e leerjaar samen op uitstap! De bus bracht ons naar Rotterdam, naar de mooie dierentuin "Blijdorp". We zagen de olifanten, giraffen, mama neushoorn en haar jong, een zeer actieve ijsbeer, slapende leeuwen en tijgers, een krokodil die toch wel heel dichtbij kwam ... en een octopus in actie! En nog zoveel meer... In de speeltuin leefde iedereen zich helemaal uit op de klimtoren en de schommels. Met een lekker ijsje erbij werd het echt een topdag!!

Bedankt leesmama's!

29 mei, 2013 - 15:39 -- Juf Nadja

Het hele jaar door zijn er mama's komen helpen met lezen in het tweede leerjaar. Dankzij de vele mama's konden we veel groepjes maken zodat de kinderen nog beter leerden lezen. Als afsluiter en als bedanking organiseerden we een momentje om samen met de mama een spelletje te spelen. Uiteraard hoorde er ook een cadeautje bij. De kinderen knutselden een voorleesboekje voor elke mama. Veel plezier ermee en bedankt voor alle hulp!

Pagina's

Datum:
maandag, 21 januari, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 14 maart, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 28 maart, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 25 april, 2019 (Hele dag)
Datum:
maandag, 29 april, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 9 mei, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 16 mei, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 23 mei, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 20 juni, 2019 (Hele dag)
Datum:
dinsdag, 25 juni, 2019 (Hele dag)