2e leerjaar

In het 2e leerjaar is er tijd om te leren ... en te spelen ! 

We herhalen de dingen van het 1e leerjaar en leren dan verder rekenen tot 100. Je gaat zelfs de maaltafels en hoofdletters ontdekken!

Onze school wordt grondig verkend, we oefenen de kalender en maken kennis met een heleboel dieren. In de winter komt ons klasvogeltje de koolmees soms op bezoek! Iedereen van het tweede leerjaar krijgt een leesmakker uit het vijfde leerjaar, die ons zal helpen om nog beter te leren lezen en te begrijpen wat we lezen.

We doen leuke uitstappen en blijven zelfs een nachtje logeren in onze klas!

Wat ook belangrijk is... we leren samen spelen met onze klasgenootjes, daar maken we wekelijks tijd voor !

Leerkracht:
juf Nadja Van Tichelen

Op zoek naar de schat!

27 maart, 2014 - 18:17 -- Juf Nadja

Deze week gebeurde er iets mysterieus op onze school. Maandag vonden we twee vreemde pootafdrukken, dinsdag lagen er grote tanden en woensdag kregen we een brief van een speurneus om te vragen of we mee op zoek wilden gaan naar het gevaarlijk monster. Dat gevaarlijk monster zou namelijk een schat bewaken. Als we de opdrachten goed uitvoerden, ging de speurneus het monster verjagen en konden wij aan de schat. Deze namiddag begonnen we dan ook aan de opdrachten: gevaarlijke dieren uitbeelden, geblinddoekt een parcours volgen, samen door een doolhof geraken, ...

Ik word artiest!

22 maart, 2014 - 15:55 -- Juf Nadja

Het tweede leerjaar nam deel aan het project 'Ik word artiest' van Muzarto. Ze kregen een babbelles waarin ze een stukje uit een stripverhaal moesten maken. Bovendien leerden ze tijdens de lessen ook veel bij over verschillende muziekinstrumenten. Zo maakten ze kennis met enkele snaarinstrumenten tijdens de strijkles. Ze leerden het verschil tussen houtblazers en koperblazers tijdens de blaasles. En tijdens de muziekles mochten ze verschillende instrumenten uitproberen op het liedje 'knibbel knabbel krakeling'. Het waren vier hele leuke lessen.

Gevaar in de bib!

18 maart, 2014 - 19:49 -- Juf Nadja

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek rond 'gevaar', gingen we naar de bibliotheek. Daar keken we eerst een filmpje over tsunami's, aardbevingen, orkanen,... Hierna moesten we allerlei vragen oplossen rond deze gevaarlijke situaties. Tussendoor kwam er zelfs een tsunami-alarm waarbij we zo snel mogelijk ergens op moesten staan, zodat we hoger stonden dan de golven. Er kwam ook een aardbevingalarm en dan moesten we onszelf in veiligheid brengen door ergens onder te kruipen, zodat we geen brokstukken op ons konden krijgen. We leerden weer heel wat bij!

Carnaval

3 maart, 2014 - 11:24 -- Juf Nadja

Vrijdag was het weer carnaval! We zagen vele prinsessen, politieagenten, brandweermannen, clowns en nog zoveel meer. Er werd tijdens elke speeltijd weer volop gezongen en gedanst op de muziek. Het eerste en tweede leerjaar konden in de namiddag cake versieren en lekker opsmullen en ook "cocktails" maken en proeven. Kijk maar eens mee!

Carrousellezen tweede leerjaar

21 januari, 2014 - 18:12 -- Juf Nadja

In het begin van het schooljaar hadden we al niveaulezen. Voor de kerstvakantie waren we ook al gestart met makkerlezen met onze leesmakker uit het vijfde leerjaar. Nu zijn we begonnen aan carrousellezen. Hierbij doen we verschillende opdrachten die met lezen te maken hebben. Elke week doen we met ons groepje iets anders: rijmwoorden invullen over dieren, een verhaal lezen en er vraagjes over oplossen, een kwartet met moeilijke woorden, een memorie,... Dankzij de hulp van enkele mama's en papa's kunnen wij verschillende opdrachtjes doen elke week. Hartelijk dank daarvoor!

Pagina's