2e leerjaar

In het 2e leerjaar is er tijd om te leren ... en te spelen ! 

We herhalen de dingen van het 1e leerjaar en leren dan verder rekenen tot 100. Je gaat zelfs de maaltafels en hoofdletters ontdekken!

Onze school wordt grondig verkend, we oefenen de kalender en maken kennis met een heleboel dieren. In de winter komt ons klasvogeltje de koolmees soms op bezoek! Iedereen van het tweede leerjaar krijgt een leesmakker uit het vijfde leerjaar, die ons zal helpen om nog beter te leren lezen en te begrijpen wat we lezen.

We doen leuke uitstappen en blijven zelfs een nachtje logeren in onze klas!

Wat ook belangrijk is... we leren samen spelen met onze klasgenootjes, daar maken we wekelijks tijd voor !

Leerkracht:
Juf Nadja Van Tichelen

2A blijft een nachtje op school!

24 juni, 2015 - 19:55 -- Juf Nadja

Gisteren was het eindelijk zover: de kinderen van het tweede leerjaar bleven een nachtje op school logeren. Ze hebben er lang op moeten wachten en keken er dan ook heel erg naar uit. Nadat ze eerst nog even naar huis waren geweest, kwamen ze om 18u terug naar school met een bed, slaapzak, pyjama, knuffels, tandenborstel,... De mama's en papa's installeerden hun slaapplekje en daarna moesten ze afscheid nemen van zoon of dochter. Ook voor de ouders even wennen denk ik ;-) 

Spelletjes spelen in het rusthuis

5 juni, 2015 - 19:30 -- Juf Nadja

Op donderdagnamiddag gingen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar op bezoek in het rusthuis Sint-Michaël in Essen. We speelden samen met de bejaarden verschillende spelletjes: blikken omver werpen, ringen gooien, ballen in een net gooien,... Wij gaven de ringen of balletjes aan hen aan zodat zij ook mee konden doen. Het was gezellig om samen met hen te spelen. Dankzij het goede weer konden we lekker buiten zitten en daarna nog samen iets drinken.

Sportdag !

11 mei, 2015 - 10:11 -- Juf Sofie

Afgelopen vrijdag werden we getrakteerd op een prachtige, zonnige dag. Ideaal om heerlijk buiten te sporten ! Onze sportjuf en -meester hadden heel wat leuke activiteiten voor ons voorzien en we zagen een hele dag kinderen nieuwe dingen uitproberen ! Karate, longboarden, speerwerpen, tennissen, voetballen, een bosspel, steppen, ... onze leerlingen mochten heel wat beleven. Kijk maar mee !

Jeugdboekenspel rond humor

3 april, 2015 - 10:09 -- Juf Kristel

Op donderdagnamiddag speelden we met de ganse school een groot spel.  We moesten achterhalen welk personage ontsnapt was.  Om aanwijzingen te krijgen moesten we verschillende opdrachten uitvoeren.  Zo schreven we gedichten, legden we strips op volgorde, bekeken we mister Bean, tekenden we zelf stripfiguren, ...  Het was fijn om te zien hoe de oudere leerlingen de jongere kinderen hielpen en begeleiden.  Het werd een fijne middag.

Pagina's