2e leerjaar

In het 2e leerjaar is er tijd om te leren ... en te spelen ! 

We herhalen de dingen van het 1e leerjaar en leren dan verder rekenen tot 100. Je gaat zelfs de maaltafels en hoofdletters ontdekken!

Onze school wordt grondig verkend, we oefenen de kalender en maken kennis met een heleboel dieren. In de winter komt ons klasvogeltje de koolmees soms op bezoek! Iedereen van het tweede leerjaar krijgt een leesmakker uit het vijfde leerjaar, die ons zal helpen om nog beter te leren lezen en te begrijpen wat we lezen.

We doen leuke uitstappen en blijven zelfs een nachtje logeren in onze klas!

Wat ook belangrijk is... we leren samen spelen met onze klasgenootjes, daar maken we wekelijks tijd voor !

Leerkracht:
juf Kristel Quick

Het tweede leerjaar logeerde op school.

27 juni, 2017 - 21:54 -- Juf Kristel

Eindelijk was het zo ver ! We keken er al lang naar uit ! We bleven op school slapen.  Eerst moesten onze bedjes geïnstalleerd worden.  Daarna volgde een mini bonte avond waar een aantal onder ons hun beste beentje voorzetten terwijl andere kinderen van deze show genoten.  Op de fuif konden we ons eens goed laten gaan.  Een hapje en een drankje mochten natuurlijk niet ontbreken.  Toen was het tijd om onze tanden te gaan poetsen en onze pyjama aan te doen.  Juf Ann las nog een verhaaltje voor.   Na een toffe avond kropen we moe maar voldaan in ons bedje. 

Musical Fame van het middelbaar

11 mei, 2017 - 20:04 -- Meester Tim

Enkele leerlingen van onze middelbare buren gaven het beste van zichzelf in de musical 'Fame'. Alle leerlingen van de lagere school mochten gaan kijken en genieten van de generale repetitie. Wij keken natuurlijk met wat extra aandacht naar verschillende oud-leerlingen van onze lagere school, maar iedereen was top! Knap gedaan!

SCHOOLFEEST - Een blik op de wereld

19 maart, 2017 - 19:53 -- Juf Nadja

Gisteren vond ons schoolfeest plaats met als thema 'Een blik op de wereld'. De stewards en stewardessen (de leerkrachten) van College Airlines namen iedereen mee op hun reis rond de wereld. Daarna gaf elk leerjaar een optreden rond een continent. Het zesde leerjaar startte met een reis door veel verschillende landen van Europa. Daarna bezochten we Antarctica met onze pinguïns van het eerste leerjaar. Hierna vlogen we verder richting Azië met het vierde leerjaar waar zelfs een knap geknutselde Chinese draak mee op het podium kwam.

Pagina's