3e leerjaar

Leerkracht:
Juf Kristel Quick
Leerkracht:
Juf Nele Wauters - Juf Ann Van Looveren

Derde leerjaar op tweedaagse

28 juni, 2015 - 09:56 -- Juf Nele

Na een schooljaar dat veel te snel is voorbij gevlogen hebben we met het derde leerjaar in schoonheid afscheid genomen.

Donderdag verlegden we onze grenzen tijdens onze fantastische fietstocht en we toonden elk ons talent tijdens de college's got talent show.

En reken maar, bij deze derdeklassers zit écht veel talent!

Nadien hebben we het record verbroken van kortste nacht ;-) en we sloten af met een heus ganzenbord en enkele waterspelletjes.

Kortom we hebben 2 dagen echt genoten van de activiteiten en van het samenzijn met deze super toffe groep.

Het derde leerjaar ging op bezoek bij een imker !

19 juni, 2015 - 09:59 -- Juf Kristel

De kinderen van het derde leerjaar mochten op bezoek gaan bij de ouders van Zyge.  Zij zijn imker.  Een imker houdt bijen.  Zyge toonde zich een knappe gids !  Het bezoek was duidelijk goed voorbereid want we mochten insecten vangen, een spel spelen, de taken en benodigdheden van een imker bestuderen en nog zoveel meer.  Als klap op de vuurpijl mochten we nog smullen van verschillende soorten honing en een heerlijk stuk honingcake.  We kregen er ook nog een lekker en  gezond drankje bij.  Hartelijk bedankt voor het toffe bezoek, Zyge en familie !  

Derde leerjaar naar Antwerpen

28 mei, 2015 - 19:30 -- Juf Nele

Dinsdag trok het derde leerjaar naar Antwerpen.

Van te voren leerden we in de klas al een aantal sagen en legendes over Antwerpen kennen, en nu gingen we ook zelf op ontdekking.

Aan de hand van een fotozoektocht ontdekten we allerlei toffe plaatsen en leerden we veel bij over Antwerpen.

De kinderen waren super enthousiast en maakten er voor ons allen een fantastische uitstap van!

 

 

Op bezoek bij de boer !

21 mei, 2015 - 15:16 -- Juf Kristel

Het derde leerjaar ging op bezoek bij de boer.  In de klas leerden we al over de bouw van een koe, de producten die we ervan verkrijgen, wat een koe eet, ...  Vandaag konden we dat allemaal eens van dichtbij bekijken. We maakten kennis met kalfjes die bij de moeder aan het drinken waren, met de stieren en met verschillende rassen koeien.  We mochten voelen hoe een melkmachine aan een speen zuigt en we zagen hoelang een koe op een hap kauwt als ze aan het herkauwen is. Als klap op de vuurpijl mochten we in de weide met koeien knuffelen en ze een koekje geven.

Pagina's