4e leerjaar

In het vierde leerjaar werken we verder aan het zelfstandig leren. Zo ontwerpen we onze eigen mindmaps en leren we in de klas stapsgewijs een spreekbeurt maken rond een zelfgekozen dier. 

Tijdens de rekenlessen maken we kennis met de kommagetallen en werken we zelfs al met getallen tot 1 000 000.

We gaan geregeld op uitstap. We verkennen onze eigen gemeente en leren alles over Van Gogh tijdens een heus kunstproject. Onze laatste uitstap gaat richting Brussel waar we op onderzoek gaan in het Natuurhistorisch museum. 

In mei gaan we samen met het vijfde leerjaar op zeeklassen naar Middelkerke.

Kortom, het vierde leerjaar is een jaar vol afwisseling en bovenal veel plezier!

 

Leerkracht:
juf Els Van den Bulck
Leerkracht:
juf Ilse Wagemakers - juf Griet Verhoeven

Zeeklassen dag 4

14 juni, 2014 - 22:35 -- Juf Els

Vrijdag, de laatste dag in Middelkerke!
Eerst wachtte ons de (voor sommige bijna onmogelijke) taak onze koffers te pakken en kamers op te ruimen.
'Juf, ik krijg dit niet in mijn koffer!' 'Meester, mijn koffer gaat niet dicht!' 'Die sok is niet van ons hoor!' 'Ons mama kan mijn koffer goed inladen!'
Na het ontbijt trokken we voor de laatste keer richting strand.
Omdat we niet konden kiezen welke kamer de 'SYMPATHIE'-prijs had gewonnen, kregen alle kinderen de prijs. Ze mochten allemaal in een go-cart rond het casino scheuren.

Zeeklassen dag 3

12 juni, 2014 - 23:29 -- Juf Els

Ook de derde dag zaggen we ons genoodzaakt de kinderen wakker te zingen. Velen sliepen nog vredig!
Na een stevig ontbijt werden de kinderen in groepen verdeeld. Een fotozoektocht doorheen Middelkerke stond op het programma!
Daarbij bezochten we ook de dronkenput. 'Amaai, ik ga nooit drinken hoor!' werd enkele malen geroepen. Velen stonden versteld van het effect.
's Middags aten we soep, rosbief met aardappelen en een banaan. De kinderen zijn ondertussen getraind in het afruimen en dekken van de tafel.
Na de middag mochten we even vrij op onze kamer.

ZEEKLASSEN DAG 1

10 juni, 2014 - 23:21 -- Juf Els

Deze morgen stonden 71 stalende (zenuwachtige) gezichtjes aan het station van Essen, te popelen om op zeeklassen te vertrekken.  We spoorden naar Brugge. 
Daar speelden we het we-verkennen-Brugge-en-amuseren-ons-spel!  In kleine groepjes moesten de leerlingen allerlei opdrachten uitvoeren. Een gedicht maken en voordragen aan 5 onbekenden, West-Vlaamse woorden laten vertalen, vragen over Brugge oplossen, ...
Omdat de kinderen dit superknap hadden gedaan, verdienden ze een beloning; een vaartocht op de reien!

Pagina's