4e leerjaar

In het vierde leerjaar werken we verder aan het zelfstandig leren. Zo ontwerpen we onze eigen mindmaps en leren we in de klas stapsgewijs een spreekbeurt maken rond een zelfgekozen dier. 

Tijdens de rekenlessen maken we kennis met de kommagetallen en werken we zelfs al met getallen tot 1 000 000.

We gaan geregeld op uitstap. We verkennen onze eigen gemeente en leren alles over Van Gogh tijdens een heus kunstproject. Onze laatste uitstap gaat richting Brussel waar we op onderzoek gaan in het Natuurhistorisch museum. 

In mei gaan we samen met het vijfde leerjaar op zeeklassen naar Middelkerke.

Kortom, het vierde leerjaar is een jaar vol afwisseling en bovenal veel plezier!

 

Leerkracht:
Juf Els Van den Bulck
Leerkracht:
juf Griet Verhoeven en juf Sofie Delvaen

4 A op bezoek in de kleuterschool

19 juni, 2017 - 09:40 -- Juf Els

Omdat ons vorige bezoek zo goed was meegevallen én omdat het broertje van Lenneke nu ook in de biggetjesklas zit, gingen we nog een keertje op bezoek in de kleuterschool.
Samen met de instappertjes deden we Sherborne. Dat zijn allerlei turnoefeningen met z'n 2.
Omdat de groep zo groot was, turnden we in twee keer.  Terwijl de ene helft naar de turnzaal ging, had de andere helft van de klas een vrij hoekenwerk uitgewerkt.
We moesten van onze juf zelf op zoek naar leuke activiteiten voor de 3-jarigen.

Brussel met het 4de !

9 juni, 2017 - 20:38 -- Juf Sofie

Vandaag trok het vierde leerjaar op uitstap naar Brussel ! Na een rustige treinrit gingen we op verkenning door de binnenstad. Manneken Pis, het broodmuseum, de beurs, de Beenhouwersstraat,... het zijn voor ons allemaal geen geheimen meer. Ook een liedje zingen voor toeristen en op zoek gaan naar zoveel mogelijk nationaliteiten deden we met plezier !

In de namiddag naar het museum... Indrukwekkende dino's bekijken, te weten komen hoe "traag" de T-Rex eigenlijk is en zoveel meer... we zagen heel wat lachende gezichten.

Genieten jullie mee van de foto's ?

Musical Fame van het middelbaar

11 mei, 2017 - 20:04 -- Meester Tim

Enkele leerlingen van onze middelbare buren gaven het beste van zichzelf in de musical 'Fame'. Alle leerlingen van de lagere school mochten gaan kijken en genieten van de generale repetitie. Wij keken natuurlijk met wat extra aandacht naar verschillende oud-leerlingen van onze lagere school, maar iedereen was top! Knap gedaan!

Pagina's