4e leerjaar

In het vierde leerjaar werken we verder aan het zelfstandig leren. Zo ontwerpen we onze eigen mindmaps en leren we in de klas stapsgewijs een spreekbeurt maken rond een zelfgekozen dier. 

Tijdens de rekenlessen maken we kennis met de kommagetallen en werken we zelfs al met getallen tot 1 000 000.

We gaan geregeld op uitstap. We verkennen onze eigen gemeente en leren alles over Van Gogh tijdens een heus kunstproject. Onze laatste uitstap gaat richting Brussel waar we op onderzoek gaan in het Natuurhistorisch museum. 

In mei gaan we samen met het vijfde leerjaar op zeeklassen naar Middelkerke.

Kortom, het vierde leerjaar is een jaar vol afwisseling en bovenal veel plezier!

 

Leerkracht:
Juf Els Van den Bulck en juf Hanne Arnouts
Leerkracht:
Juf Griet Verhoeven en juf Jet Van Leeuwen

Op bezoek in de poezenklas

11 december, 2018 - 21:08 -- Juf Jet

Vandaag mochten we nog eens een keertje gaan spelen op de kleuterschool. Het oudste zoontje van juf Jet, Fédor, zit daar in de poezenklas en we gingen eens een keertje kijken of we niet konden helpen met knutselen. Met de fiets gingen we er heen aangezien we naar Heikant moesten fietsen. 
Kerstbomen maken van dennenappels, cupcakes versieren, een spelletje spelen, een kerstboom maken van blokken, kerstkaartjes maken, turnen en nog veel meer leuke activiteiten mochten we beleven! De kinderen en de juffen vonden het zeker voor herhaling vatbaar. 

Sinterklaas en Zwarte Piet

6 december, 2018 - 20:49 -- Meester Tim

De afgelopen weken hadden de Sint en de Zwarte Pieten het erg druk. Gelukkig konden ze toch tijd maken om op onze school langs te komen. Wat was het fijn dat er zoveel Zwarte Pieten bij waren! Enkele klassen mochten zelfs mee-'varen' met de stoomboot! In de week voor zijn komst, stuurde Filmpiet telkens al een filmpje van Droompiet. Daarin droomde die Zwarte Piet van allerlei toffe dingen: een schoolrecord polonaise dansen, een supergrote mijter, een andersomdag en we moesten zelfs bellen naar de Pietenhelpdesk om de komst van de Sint zélf te regelen.

Pagina's

Datum:
vrijdag, 22 februari, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 14 maart, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 25 april, 2019 (Hele dag)
Datum:
maandag, 29 april, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 23 mei, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 20 juni, 2019 (Hele dag)