5e leerjaar

In het vijfde leerjaar leer je weer een heleboel nieuwe dingen. In dit leerjaar krijg je ook voor het eerst Frans. Zo leren we onszelf voorstellen in het Frans, naar de bakker gaan en nog een heleboel andere leuke dingen.

We maken plezante uitstappen naar Neeltje Jans, Gent en zelfs een weekje zeeklassen!

Lezen doen we samen in de klas enkele keren per week, dan maken we het gezellig en duiken we in een goed boek!

Leerkracht:
Juf Sofie Delvaen
Leerkracht:
Juf Elke Groven

Op uitstap met de kangoeroeklas

4 juni, 2013 - 14:36 -- Meester Tim

KANGOEROEKLAS/ANTWERPEN - Op dinsdag 28 mei trokken we met z'n vieren naar de Zoo van Antwerpen. Deze uitstap met de kangoeroeklas hebben wij (Nik, Matthias, Jesse) helemaal zelf geregeld (aanvraag gedaan, treinuren opgezocht, gids vastgelegd,... alles). Het was natuurlijk niet zo maar een uitstap naar de Zoo: we hadden een gids geregeld die met ons achter de schermen ging kijken. Daar zagen we o.a. het binnenverblijf van de tijgers, de filters van de zeeleeuwen, de labo's, het reptielenverblijf, de dierenkliniek en nog zoveel meer.

Technotrailer

4 maart, 2013 - 19:34 -- Juf Sofie
Maandag en dinsdag dompelden de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar zich helemaal onder in het thema 'techniek'.Ze gingen op ontdekkingstocht en leerden heel wat nieuwe technieken bij. Zelf een gsm-houder, dobbelsteen of haargel maken, ze kunnen het nu allemaal. Ook een brug bouwen met stokken en elastiekjes lukt nu ook.  Maar natuurlijk kwam er ook werken met een i-pad en schakelingen bij... je hoort het... van alles hebben ze een beetje kunnen proeven. En nu maar hopen dat veel leerlingen hierdoor 'zin in techniek' hebben gekregen !

Pagina's

Datum:
woensdag, 27 februari, 2019 (Hele dag)
Datum:
woensdag, 27 februari, 2019 - 09:30
Datum:
maandag, 29 april, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 16 mei, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 6 juni, 2019 (Hele dag)