5e leerjaar

In het vijfde leerjaar leer je weer een heleboel nieuwe dingen. In dit leerjaar krijg je ook voor het eerst Frans. Zo leren we onszelf voorstellen in het Frans, naar de bakker gaan en nog een heleboel andere leuke dingen.

We maken plezante uitstappen naar Neeltje Jans, Gent en zelfs een weekje zeeklassen!

Lezen doen we samen in de klas enkele keren per week, dan maken we het gezellig en duiken we in een goed boek!

Leerkracht:
Juf Elke Groven - Juf Gitte Elst
Leerkracht:
Juf Eline Cox

Kindereindfeest!

29 juni, 2016 - 13:54 -- Juf Nadja

De voorlaatste dag van het schooljaar... Het kindereindfeest! De hele voormiddag kiezen wat ze doen: pingpongen, schminken, koek happen, dansen, blikken gooien, op gekke fietsen rijden, jeansbroek hangen, spelen op de zandberg, voetballen,... Niets dan lachende gezichten, super om te zien! Bedankt ook nog aan alle helpende mama's, papa's, oma's,...!

DAG 4: ZEEKLASSEN

22 mei, 2016 - 20:30 -- Juf Els

De laatste dag in Middelkerke!
Vele kinderen moesten in tegenstelling tot de vorige dagen wakker gemaakt worden.  Er volgende voor vele dé uitdaging van de hele zeeklassen: hun koffer maken! Hoe kregen ze alles weer in hun koffer en hun koffer ook weer dicht? Blijkbaar was alles opfrommelen niet de juiste manier en ook alles gewoon op een hoop gooien ook niet!  Nochtans hadden die mama's wel alles in de koffers gekregen. Gek!
Uiteindelijk kregen we alle 79 koffers beneden! Fantastisch!

DAG 3: ZEEKLASSEN

22 mei, 2016 - 20:18 -- Juf Els

Donderdag 19 juni beloofde een mooie, zonnige dag te worden!

Juf Els zong enkele kamers professioneel wakker. In sommige kamers werd dit niet op gejuigh onthaald. Gek hoor!?

In de voormiddag leerden we Middelkerke nog beter kennen door middel van een fotozoektocht.  We moesten in kleine groepjes zelf de weg zoeken en onderweg vragen oplossen.
Zo kwamen we ook langs de dronkenput. In de put ervaar je een soort evenwichtsverlies, een gevoel van dronken zijn.  De kinderen waren onder de indruk.

Pagina's