5e leerjaar

In het vijfde leerjaar leer je weer een heleboel nieuwe dingen. In dit leerjaar krijg je ook voor het eerst Frans. Zo leren we onszelf voorstellen in het Frans, naar de bakker gaan en nog een heleboel andere leuke dingen.

We maken plezante uitstappen naar Neeltje Jans, Gent en zelfs een weekje zeeklassen!

Lezen doen we samen in de klas enkele keren per week, dan maken we het gezellig en duiken we in een goed boek!

Leerkracht:
juf Sofie Delvaen
Leerkracht:
Juf Elke Groven en juf Lotte Raets

Het vijfde naar Gent

16 mei, 2019 - 20:36 -- Juf Sofie

Met onze gezellige bende van het vijfde leerjaar trokken we vandaag onder de stralend blauwe hemel naar Gent. Na een amusante treinrit wandelden we doorheen de stad en verkenden er alle bezienswaardigheden. Van het Belfort tot de Sint-Baafskathedraal, tot de Korenlei en de stadshallen. Na een heerlijke picknick trokken we richting Gravensteen. Daar kregen we een toffe rondleiding en kwamen we alles te weten over het leven in een écht kasteel tijdens de middeleeuwen. Kijk maar mee !

Thema *mijn lijf* 5de leerjaar

5 maart, 2019 - 13:53 -- Juf Sofie

De laatste twee weken voor de vakantie werden de leerlingen van het vijfde helemaal ondergedompeld in het thema *mijn lijf*. Eerst gingen ze zelfstandig ( met de Chromobook in de hand ) op zoek naar hoe ons lichaam is opgebouwd. Bloedvaten, hersenen, spieren... ze kennen geen geheimen meer voor ons. Deze stelden ze trots aan elkaar voor met een heuse presentatie. Dan volgde er een bezoek van de mensen van de ambulance dienst. Zij vertelden ons over hoe we het best eerste hulp kunnen toepassen, erg belangrijk !

Pagina's