6e leerjaar

In het laatste jaar van de lagere school worden de kinderen verder voorbereid op de grote stap naar het middelbaar. Dat voorbereiden gebeurt op verschillende manieren. De lessen bouwen verder op die van het vijfde leerjaar; met een leerschema en grote toetsen wordt het studeren en plannen aangeleerd.  

Op verschillende momenten in het jaar wordt stilgestaan bij 'de grote stap'.  Enkele projecten staan jaarlijks op het programma en dragen ook bij tot die voorbereiding, zoals het drugspreventieproject en het project rond de studiekeuze.

Bovendien gaan de zesdeklassers telkens op een toffe, avontuurlijke eindejaarsreis! Samenwerken, leren, genieten, in -én ontspannen zijn typische kernwoorden van het zesde!

Leerkracht:
Juf Liesbeth Denissen
Leerkracht:
Meester Tim Van Tichelen

Eindejaarsreis Herentals

11 juni, 2013 - 22:19 -- Meester Tim

De zesdeklassers zijn voor het eerst op eindejaarsreis geweest in Herentals. We verbleven in Den Brink, midden van het bos. Om de reis in één woord samen te vatten: het was FANTASTISCH. Deze bende zesdeklassers heeft echt genoten van de vijfdaagse: een schitterende fietstocht van +/- 60km, 'brakspellekes', een stadsspel, gaan zwemmen in het Netepark, een 'bosleerpad', een Sherlock Holmes spel met bezoek aan de Big Ben, een kanotocht, zangstonde rond een kampvuur, een 'yes, WE can', een zalige bonte avond en prachtige leerzame roofvogelshow.

Op uitstap met de kangoeroeklas

4 juni, 2013 - 14:36 -- Meester Tim

KANGOEROEKLAS/ANTWERPEN - Op dinsdag 28 mei trokken we met z'n vieren naar de Zoo van Antwerpen. Deze uitstap met de kangoeroeklas hebben wij (Nik, Matthias, Jesse) helemaal zelf geregeld (aanvraag gedaan, treinuren opgezocht, gids vastgelegd,... alles). Het was natuurlijk niet zo maar een uitstap naar de Zoo: we hadden een gids geregeld die met ons achter de schermen ging kijken. Daar zagen we o.a. het binnenverblijf van de tijgers, de filters van de zeeleeuwen, de labo's, het reptielenverblijf, de dierenkliniek en nog zoveel meer.

Techniek in het zesde leerjaar

27 maart, 2013 - 21:51 -- Meester Tim

De afgelopen weken werden de zesdeklassers ondergedompeld in de wereld van techniek. Met de komst van de Technotrailer en een bezoek aan de technische scholen Gitok en Mariaberg kwamen de kinderen meer te weten over 'praktijklessen' in het middelbaar. Koken, houtbewerking, werken met de iPad, gel maken, wetenschappen, zonne-energie,... allemaal onderdelen die aan bod kwamen!

Pagina's

Datum:
woensdag, 27 maart, 2019 (Hele dag)
Datum:
vrijdag, 29 maart, 2019 (Hele dag)
Datum:
maandag, 1 april, 2019 (Hele dag)
Datum:
maandag, 1 april, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 23 mei, 2019 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 6 juni, 2019 (Hele dag)
Datum:
maandag, 17 juni, 2019 (Hele dag)
Datum:
woensdag, 26 juni, 2019 - 19:00