6e leerjaar

In het laatste jaar van de lagere school worden de kinderen verder voorbereid op de grote stap naar het middelbaar. Dat voorbereiden gebeurt op verschillende manieren. De lessen bouwen verder op die van het vijfde leerjaar; met een leerschema en grote toetsen wordt het studeren en plannen aangeleerd.  

Op verschillende momenten in het jaar wordt stilgestaan bij 'de grote stap'.  Enkele projecten staan jaarlijks op het programma en dragen ook bij tot die voorbereiding, zoals het drugspreventieproject en het project rond de studiekeuze.

Bovendien gaan de zesdeklassers telkens op een toffe, avontuurlijke eindejaarsreis! Samenwerken, leren, genieten, in -én ontspannen zijn typische kernwoorden van het zesde!

Leerkracht:
juf Liesbeth Denissen
Leerkracht:
meester Tim Van Tichelen

Eindejaarsreis zesde leerjaar

25 juni, 2015 - 14:46 -- Juf Els

De toetsen zijn afgenomen, de boeken op een stapeltje gelegd, de klas gepoetst. Het einde van het schooljaar is weer in zicht!
De zesdeklassers nemen bijna afscheid van onze lagere school... maar ze doen dat op gepaste wijze.
Nog één laatste weekje samen weg, samen plezier maken, samen dingen beleven!

Op maandag 22 juni 2015 vertrokken 40 zesdeklassers op eindejaarsreis naar Westmalle. Een beetje pech met het weer, maar daarom niet minder plezier. Aan een goed tempo fietsten ze op enkele uurtjes van Essen naar onze kampplaats.

Eindejaarsreis: dag 4

26 juni, 2014 - 22:07 -- Meester Tim

De laatste dag van College-TV was aangebroken. SOS Piet verwelkomde ons (iets te laat, want niemand werd op tijd wakker) en bracht ons lekkere sandwiches! in De bossen van Vlaanderen wachtte ons een moeilijke (?!) speurtocht richting de Toeristentoren van Herentals. De naam van het programma werd alle eer aangedaan toen we op 22meter hoogte de bossen konden waarnemen. In De Beste Hobbykok van Vlaanderen stonden hotdogs op het menukaartje.

Eindejaarsreis: dag 3

25 juni, 2014 - 23:57 -- Meester Tim

De heruitzending van Wauters vs. Waes was toch wel even spannend. Met zaklampen op zoek naar het juiste team en dan de buitenlucht in: op zoek naar griezelige woorden, pasta sorteren in het donker, morsecodes seinen met onze zaklampen en zelfs een gehandicaptentocht in opdracht van de Zwarte Weduwe.

Eindejaarsreis: dag 1

23 juni, 2014 - 22:13 -- Meester Tim

Dag thuisblijvers

Onze eerste televisiedag van COLLEGE-TV zit er op. Hier even een kort overzichtje van de programma’s van vandaag.

Vive le vélo

Het eerste deel van de fietstocht verliep supervlot! We stopten een eerste keer (in Brecht) na 27km en haalden hierbij een mooi gemiddelde van 18-19 km/u. Achteraan in de groep werden snelheden van 24-25 km/u gemeten!

Pagina's