6e leerjaar

In het laatste jaar van de lagere school worden de kinderen verder voorbereid op de grote stap naar het middelbaar. Dat voorbereiden gebeurt op verschillende manieren. De lessen bouwen verder op die van het vijfde leerjaar; met een leerschema en grote toetsen wordt het studeren en plannen aangeleerd.  

Op verschillende momenten in het jaar wordt stilgestaan bij 'de grote stap'.  Enkele projecten staan jaarlijks op het programma en dragen ook bij tot die voorbereiding, zoals het drugspreventieproject en het project rond de studiekeuze.

Bovendien gaan de zesdeklassers telkens op een toffe, avontuurlijke eindejaarsreis! Samenwerken, leren, genieten, in -én ontspannen zijn typische kernwoorden van het zesde!

Leerkracht:
Juf Liesbeth Denissen
Leerkracht:
Meester Tim Van Tichelen

Sportdag !

11 mei, 2015 - 10:11 -- Juf Sofie

Afgelopen vrijdag werden we getrakteerd op een prachtige, zonnige dag. Ideaal om heerlijk buiten te sporten ! Onze sportjuf en -meester hadden heel wat leuke activiteiten voor ons voorzien en we zagen een hele dag kinderen nieuwe dingen uitproberen ! Karate, longboarden, speerwerpen, tennissen, voetballen, een bosspel, steppen, ... onze leerlingen mochten heel wat beleven. Kijk maar mee !

Jeugdboekenspel rond humor

3 april, 2015 - 10:09 -- Juf Kristel

Op donderdagnamiddag speelden we met de ganse school een groot spel.  We moesten achterhalen welk personage ontsnapt was.  Om aanwijzingen te krijgen moesten we verschillende opdrachten uitvoeren.  Zo schreven we gedichten, legden we strips op volgorde, bekeken we mister Bean, tekenden we zelf stripfiguren, ...  Het was fijn om te zien hoe de oudere leerlingen de jongere kinderen hielpen en begeleiden.  Het werd een fijne middag.

Pagina's