6e leerjaar

In het laatste jaar van de lagere school worden de kinderen verder voorbereid op de grote stap naar het middelbaar. Dat voorbereiden gebeurt op verschillende manieren. De lessen bouwen verder op die van het vijfde leerjaar; met een leerschema en grote toetsen wordt het studeren en plannen aangeleerd.  

Op verschillende momenten in het jaar wordt stilgestaan bij 'de grote stap'.  Enkele projecten staan jaarlijks op het programma en dragen ook bij tot die voorbereiding, zoals het drugspreventieproject en het project rond de studiekeuze.

Bovendien gaan de zesdeklassers telkens op een toffe, avontuurlijke eindejaarsreis! Samenwerken, leren, genieten, in -én ontspannen zijn typische kernwoorden van het zesde!

Leerkracht:
Juf Liesbeth Denissen
Leerkracht:
Meester Tim Van Tichelen

Kindereindfeest!

29 juni, 2016 - 13:54 -- Juf Nadja

De voorlaatste dag van het schooljaar... Het kindereindfeest! De hele voormiddag kiezen wat ze doen: pingpongen, schminken, koek happen, dansen, blikken gooien, op gekke fietsen rijden, jeansbroek hangen, spelen op de zandberg, voetballen,... Niets dan lachende gezichten, super om te zien! Bedankt ook nog aan alle helpende mama's, papa's, oma's,...!

Eindejaarsreis: dag 4 - donderdag

23 juni, 2016 - 22:29 -- Meester Tim

Onze eerste activiteit vandaag begon iets later, dus konden we ook iets rustiger wakker worden vandaag. Geen luide muziek en de wekker pas om 8u00 deed velen deugd. Het was nog verrassend stil in de kamers. Niet slecht na die eerste drie vermoeiende, maar supertoffe dagen. Iets voor 10u00 reden we met de fiets richting De Chocolaterie. Daar deden we een heuse workshop met een eigen chocolade figuurtje tot gevolg. Daar zullen we van ’t weekend samen van smullen, goed? In de namiddag werd de eindejaarsreis even ‘kamp x-treem’.

Eindejaarsreis: dag 3 - woensdag

22 juni, 2016 - 23:40 -- Meester Tim

De onderbroken nacht zorgde vanochtend voor enkele vermoeide gezichtjes aan de ontbijttafel. Buiten een lekker ontbijtje moesten we ook een lunchpakket maken, want we trokken vandaag richting Herentals. “Wat? Weer fietsen?”. Daar zijn we gaan kanovaren. Dit was bijzonder zwaar voor een boot of 5-6, want door de overvloedige regen van de voorbije weken stond het waterpeil erg hoog en was er een enorme stuwing. De andere 5 boten hielden het bij overleven en zorgen dat ze niet in een stuwdam terechtkwamen. Juf Carine bleek de heldin voor één bootje!

Pagina's