6e leerjaar

In het laatste jaar van de lagere school worden de kinderen verder voorbereid op de grote stap naar het middelbaar. Dat voorbereiden gebeurt op verschillende manieren. De lessen bouwen verder op die van het vijfde leerjaar; met een leerschema en grote toetsen wordt het studeren en plannen aangeleerd.  

Op verschillende momenten in het jaar wordt stilgestaan bij 'de grote stap'.  Enkele projecten staan jaarlijks op het programma en dragen ook bij tot die voorbereiding, zoals het drugspreventieproject en het project rond de studiekeuze.

Bovendien gaan de zesdeklassers telkens op een toffe, avontuurlijke eindejaarsreis! Samenwerken, leren, genieten, in -én ontspannen zijn typische kernwoorden van het zesde!

Leerkracht:
juf Liesbeth Denissen
Leerkracht:
Meester Tim Van Tichelen en juf Anne Michielsen

Eindejaarsreis: dag 4 - donderdag

22 juni, 2017 - 23:31 -- Meester Tim

Onze eerste activiteit vandaag begon iets later, dus konden we ook iets rustiger wakker worden vandaag. De luide muziek was wel van de partij, maar de wekker pas om 8u00 deed velen deugd. Het was nog verrassend stil in de kamers. Niet slecht na die eerste drie vermoeiende, maar supertoffe dagen. Iets voor 10u00 reden we met de fiets richting De Chocolaterie. Daar deden we een heuse workshop met een eigen chocolade figuurtje tot gevolg. Daar zullen we van ’t weekend samen van smullen, goed? In de namiddag werd de eindejaarsreis even ‘kamp x-treem’.

Eindejaarsreis: dag 3 - woensdag

21 juni, 2017 - 22:39 -- Meester Tim

Vroeg uit de veren vandaag! Buiten een lekker ontbijtje moesten we ook een lunchpakket maken, want we trokken vandaag richting Lilse Bergen. Extra vroeg de fiets op om de hitte een beetje voor te zijn. Daar aangekomen gingen we voor enkele toffe uitdagingen: een touwenparcours, een speleobox, een heuse klimmuur en een vlottentocht. Uiteraard mocht spelen in de speeltuin én zwemmen niet ontbreken. Aangepast aan het warme weer lieten we onze activiteiten daar serieus uitlopen om niet op het heetst van de dag terug te moeten fietsen.

Eindejaarsreis: dag 2 - dinsdag

20 juni, 2017 - 22:09 -- Meester Tim

Na een goede nachtrust, startten we vandaag met een stevig ontbijt. De hele dag brachten we door op het domein voor DE MOL. Gisterenavond (en nog eentje deze ochtend) waren enkele kinderen ingelicht dat zij ‘de mol’ zouden zijn… De groep werd gesplitst in drie groepen die soms een battle hielden tegen elkaar, maar soms ook gewoon in aparte groepen opdrachten uitvoerden. Echter, in elke groep zat ‘een mol’ die eigenlijk bij de andere teams hoorde. Niemand was te vertrouwen en er werd in elk team duchtig gezocht naar DE MOL.

Eindejaarsreis: dag 1 - maandag

19 juni, 2017 - 22:28 -- Meester Tim

En we zijn vertrokken! Met een beetje spanning, maar wel onder een stralende hemel vertrokken de zesdeklassers maandag richting school. Rond 9u startte hun afsluitende week van de lagere school. Met een fietstocht (die zeer goed verlopen is!) richting Westmalle stond er al meteen een leuke uitdaging op het programma. Wat een zalig fietstochtje in het zonnetje! Daar aangekomen (rond 11u45) genoten we van eerste warme (pfff) maaltijd met een lekkere soep, wortelpuree met vlees en een fruitje als dessert.

Technotrailer

8 juni, 2017 - 21:58 -- Meester Tim

De TECHNOTRAILER kwam langs met een 10-tal technische activiteiten. Van gel maken tot landmeten, van een dobbelsteen maken tot een robot programmeren, van werken met i-Pads tot een elektrische stroomkring maken. Een dag vol techniek, inzicht, uitproberen, testen, maken en vooral ons amuseren!

Pagina's