6e leerjaar

In het laatste jaar van de lagere school worden de kinderen verder voorbereid op de grote stap naar het middelbaar. Dat voorbereiden gebeurt op verschillende manieren. De lessen bouwen verder op die van het vijfde leerjaar; met een leerschema en grote toetsen wordt het studeren en plannen aangeleerd.  

Op verschillende momenten in het jaar wordt stilgestaan bij 'de grote stap'.  Enkele projecten staan jaarlijks op het programma en dragen ook bij tot die voorbereiding, zoals het drugspreventieproject en het project rond de studiekeuze.

Bovendien gaan de zesdeklassers telkens op een toffe, avontuurlijke eindejaarsreis! Samenwerken, leren, genieten, in -én ontspannen zijn typische kernwoorden van het zesde!

Leerkracht:
Juf Liesbeth Denissen
Leerkracht:
Juf Jet Van Leeuwen en meester Tim Van Tichelen

Sinterklaas en de Zwarte Pieten op bezoek!

30 november, 2017 - 19:40 -- Meester Tim

Opruimpiet was véél te ijverig geweest en had alle tekeningen opgeruimd en weggegooid. Daar stuurde tekenpiet een brief naar onze school met de vraag of alle kinderen een nieuwe tekeningen konden maken, zodat het kasteel van de Sint weer vol tekeningen hangt tegen zijn verjaardag. Zelf zorgden de Zwarte Pieten de voorbije week ook voor heel wat leuke dingen op onze speelplaats, zoals bvb. mooie krijttekeningen en een supergrote rebus!

Mmmm, lekkere soep

23 november, 2017 - 19:09 -- Meester Tim

Alle klassen zullen weer aan bod komen om op een vrijdag soep te maken voor de hele school. Groenten snijden, de bouillon afwegen, de soep koken en daarna uitdelen... dit alles onder toeziend en begeleidend oog van vele soepouders. De makers genieten telkens van het hele proces, al de anderen van de lekkere soep!

Op de foto's zie je 6B aan het werk!

Peter en meter

5 oktober, 2017 - 20:38 -- Meester Tim

De eersteklassers krijgen steevast een peter of meter uit het zesde leerjaar. Die 'grote kinderen' kunnen hen dan mee opvangen wanneer ze even alleen zijn op de speelplaats, kunnen helpen waar nodig,... maar uiteraard doen we ook samen gezellige activiteiten: samen spelletjes spelen, de nieuwjaarsbrief eens oefenen, samen zingen,...

Tijdens de kennismaking enkele weken geleden genoten we samen in de zandbak, speelden we een spelletje of maakten we iets cool met takken en bladeren. Ook een gezellig fietstochtje in de paterstuin stond op het programma. Dat was wel echt tof! 

Pagina's

Datum:
donderdag, 22 maart, 2018 (Hele dag)
Datum:
maandag, 26 maart, 2018 (Hele dag)
Datum:
vrijdag, 30 maart, 2018 (Hele dag)
Datum:
vrijdag, 25 mei, 2018 (Hele dag)
Datum:
maandag, 18 juni, 2018 (Hele dag)
Datum:
donderdag, 28 juni, 2018 - 19:00