Vervoer

Onze lagere school is vlot bereikbaar op verschillende manieren.

1. Met de fiets

Dagelijks komen veel leerlingen met de fiets op een veilige manier naar onze school. De politiezone Grens heeft een kaart gemaakt met de veiligste fietsroutes van en naar de scholen in hun regio. Deze kaart is te verkrijgen bij de politie: info@pzgrens.be

Fietsers rijden langs achter de school binnen door de poort aan  de kerk of langs de groene poort aan de ingang van het college. Ze stappen af aan de speelplaats van de lagere school en wandelen tot aan het fietsenrek om daar hun fiets in het rek te plaatsen. 's Avonds wachten de fietsers aan de gele lijn tot de fietsbegeleider hen een teken geeft dat ze mogen vertrekken. 

2. Met de trein via het station Essen:

Essen ligt op lijn 12 en kent een uitstekende treinverbinding met Antwerpen. Vanaf het station is er een busdienst tot aan de school.

3. Met de wagen

Ouders rijden de sintelbaan op (rond basketbalvelden). Daar zetten ze hun kinderen af of parkeren  de wagen om de kinderen te voet tot aan  de schoolpoort te brengen.  's Morgens is de sintelbaan geopend tot 09.00u. uur, 's avonds vanaf 15.30 u. 's Middags (uitgezonderd op woensdag) parkeren de ouders hun wagen op de parking aan de kerk en komen te voet naar onze lagere school hun kind oppikken als je kind thuis komt eten. De basketbalterreinen worden dan gebruikt door het middelbaar.

4. Met de schoolbussen van de Lijn via de volgende schoollijnen:

  • lijn 446 (Essen - Brecht - Malle - Oostmalle)
  • lijn 444 (Wuustwezel - Essen)
  • lijn 674 (Stabroek - Kalmthout - Essen)
  • lijn 670 (...)

U kunt via deze link de routes en haltes bekijken, een ouder-kindticket aanvragen om de route gratis uit te testen, een buzzy pazz bestellen. Voor meer informatie kan u altijd terecht op de website van de Lijn.

BijlageGrootte
busplan.jpg1.63 MB